In de badkamer kan het behoorlijk koud zijn en dat kan je eventueel oplossen met een verwarming. Maar heb je ook al eens nagedacht over het duurzaam verwarmen van je badkamer? Dat is heel goed mogelijk met een infrarood paneel. Een infrarood paneel in uw badkamer zorgt voor een natuurlijke verwarming, lagere energierekening en voor het behoud van de luchtvochtigheid. In deze blog zetten we alle voordelen van de oplossing op een rijtje.

Infrarood paneel in uw badkamer? Profiteer van een lagere energierekening

Een infrarood paneel in uw badkamer kan voor een lagere energierekening zorgen. Dat heeft alles te maken met het feit dat een infrarood paneel op elektriciteit werkt en elektriciteit is goedkoper dan gas. Een infrarood paneel heeft ook geen aanlooptijd nodig om te verwarmen en daarom is er ook minder energie nodig om te verwarmen. Daarnaast gaat er vrijwel geen warmte verloren, omdat er geen luchtcirculatie aanwezig is. Wat ervoor zorgt dat er ook minder energie verspilt wordt.

Met een infrarood paneel in uw badkamer hoeft u niet meer bang te zijn voor een koolmonoxidevergiftiging

Een andere goede reden om voor een infrarood paneel in uw badkamer te kiezen heeft te maken met het feit dat u geen radiator meer nodig heeft, die op een CV-ketel of een geiser is aangesloten. Deze apparaten kunnen bij slecht onderhoud voor problemen zorgen, zoals een te hoge concentratie aan koolmonoxide in uw woning. Dat resulteert in een koolmonoxidevergiftiging die heel schadelijk voor de gezondheid en zelfs dodelijk kan zijn. Met een infrarood paneel hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken.

Goed voor bloedcirculatie en spieren

Infraroodtechniek is goed voor de bloedcirculatie en de spieren. Het is een bewezen techniek die we ook terugzien bij massageapparaten die met infrarood werken. Met een infrarood paneel in uw badkamer is dat niet anders. Uw lichaam wordt namelijk van binnenuit verwarmd en de bloedcirculatie wordt daardoor gestimuleerd. Ook spieren blijven soepel en pijnlijke spieren kunnen zelfs worden verholpen. Of op zijn minst voor wat verlichting zorgen als u er last van heeft.

Eenvoudige installatie en bediening

Een infrarood paneel in uw badkamer is eenvoudig te installeren en te bedienen. De installatie kan gedaan worden door een professional, maar u kunt en mag ook zelf het paneel aan een wand of aan het plafond hangen. De panelen zijn via een thermostaat te reguleren, maar u kunt hier ook een afstandsbediening voor gebruiken. Kiest u voor een slim infrarood paneel? Dan kunt u het infrarood paneel in uw badkamer zelfs met een app op uw smartphone bedienen.

Verschillende mogelijkheden

In een wat kleinere badkamer wilt u misschien oplossingen combineren, zodat u ruimte kunt besparen. Daarom heeft u ook verschillende opties met betrekking tot een infrarood paneel in uw badkamer. U kunt bijvoorbeeld een paneel met een spiegel kiezen, zodat u tegelijkertijd een spiegel heeft, maar u kunt ook kiezen voor een paneel met een handdoekrek, zodat u hier uw handdoeken aan kunt ophangen. Er zijn ook panelen met ingebouwde verlichting.

By admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *