Overweeg je om in automaatrijlessen te gaan volgen, maar twijfel je of dat een goed idee is? Dan is dit blog iets voor. We gaan namelijk in op het verschil tussen rijles in een schakelauto en rijles in een automaat en wat voor- en nadelen van de verschillende rijbewijzen zijn.

Wat zijn de verschillen tussen rijles in een automaat en rijles in een handgeschakelde auto?

Het grote verschil zit hem in het feit dat je bij automaatrijlessen niet hoeft te schakelen en te koppelen. Hierdoor leer je sneller autorijden en heb je vaak minder rijlessen nodig. Verder zijn er geen verschillen tussen rijlessen in een automaat en rijlessen in een handgeschakelde auto.

Wat verder nog goed is om te weten, is dat je met een automaatrijbewijs niet in een handgeschakelde auto mag rijden. Als je dat in de toekomst zou willen doen, dan moet je het praktijkexamen in een schakelauto afleggen.

Andersom mag je overigens wel met een rijbewijs voor een handgeschakelde auto in een automaat rijden. Als je er dus zeker van wilt zijn dat je in de toekomst niet nog een keer rijexamen moet doen, dan raden we je aan om voor rijlessen in een schakelauto te kiezen.

Met een automaat rijbewijs ben je klaar voor de toekomst

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg. De verwachting is dat auto’s op brandstof op den duur uit het straatbeeld zullen verdwijnen en alle auto’s elektrisch zijn. Omdat een elektrische auto tot nu toe altijd een automaat is, zit je dus altijd goed met een automaat rijbewijs.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een rijschool?

Los van de vraag of je voor automaatrijlessen of toch voor rijlessen in schakelauto moet kiezen, is het belangrijk dat je een rijschool kiest die bij jou past. Om de keuze een stuk gemakkelijker te maken, delen we een aantal praktische tips met je voor het kiezen van een rijschool:

·         Onderzoek de reputatie van de rijscholen waar je rijlessen wilt gaan volgen. Reviews zijn één van de meest bruikbare bronnen om de reputatie van een rijschool in kaart te brengen.

·         Volg bij de rijscholen die je aanspreken een proefles, zodat je kunt ervaren of de rijscholen daadwerkelijk bij je passen.

·         Vergelijk de prijzen tussen de verschillende rijscholen. Kijk ook naar lespakketten waarmee je een hoop geld kunt besparen. Het is belangrijk om een lespakket te kiezen dat bij jouw niveau past. Een proefles kan de instructeur inzicht geven in jouw niveau, zodat hij jou het juiste lespakket kan adviseren.

Succes met het maken van je keuze voor een rijschool en of je gaat lessen in een automaat of schakelauto!

By admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *